Bewegingsonderwijs – Christelijke Basisschool De Ark

Bewegingsonderwijs


Bewegingsonderwijs

Eén keer per week wordt voor de gymlessen gebruik gemaakt van de methode ‘Bewegen in het basisonderwijs’ van Bewegen Samen regelen. Dat betekent dat de groepen 3 t/m 8 met hetzelfde onderdeel bezig zijn. De eerste groep die in sporthal ‘De Kuil’ komt zet alles klaar en de laatste groep ruimt alles op. Hiermee garanderen we een doorgaande lijn.

De tweede les wordt door de leerkracht naar eigen inzicht ingevuld.

Alle groepen hebben les van een vakleerkracht bewegingsonderwijs.

Gymkleding groep 3 t/m 8:

Meisjes: sportbroek en shirt of turnpakje. (geen harembroeken), lang haar in een staart!

Jongens: sportbroek en shirt.

Gymschoeisel is tijdens de gymlessen verplicht! Zonder gymschoenen mag er niet meegedaan worden. Dit vanwege de kans op voetwratten, schimmel-infecties e.d. Als uw kind gevoelig is voor deze voetklachten, dan kan uw kind beter ook geen gymschoenen van een ander lenen.

Voor iedereen geldt tijdens de gymles: sieraden moeten af!

Hygiëne

Er wordt van de ouders verwacht, dat de gymkleding regelmatig gewassen wordt. Het komt nogal eens voor dat kinderen hun spullen vrij lang op school aan de kapstok laten hangen!

Niet sporten

Kinderen die niet mogen of kunnen gymmen, gaan in principe wel mee naar de sporthal. Kinderen die niet mee kunnen zwemmen, blijven in school. Mochten kinderen langdurig niet aan de gym- of zwemlessen mee kunnen doen, neem dan even contact op met de leerkracht.

De roosters vindt u in de jaarkalender.